Jalapeño cheddargehaktballen

0

Naar het recept van bbq-nl.

Ingrediënten:
– 500 half om half gehakt
– 1 ei
– 180 gram cheddar (fijne blokjes)
– 40 gram paneermeel
– 1 jalapeño (zaden en lijsten verwijdert)
– 2 tenen knoflook (fijn gehakt)
– 1 theelepel zout
– 4 slagen peper
– bbq saus
– bacon repen

Bereidingstijd: 1 uur

Meng alles (behalve de bbq saus en bacon) in een kom goed door elkaar.


Maak kleine balletjes van het mengsel en wikkel deze in een reep bacon. Zet deze vast met een cocktail prikker.


Bereid de bbq voor op 130-140 graden en leg de balletjes indirect op de bbq. Voeg ook wat rookhout toe.

Als de balletjes een kerntemperatuur van 60 graden hebben bereikt smeer je deze inzet de bbq saus.

Laat de balletjes op de bbq liggen tot een kerntemperatuur van 70 graden. Hierna zijn ze klaar om gegeten te worden.

Geef een reactie