Cajun Heat Spareribs

0

Pittige spareribs met een bijzondere marinade.

Ingrediƫnten:
Marinade
– 250 ML sinasappelsap
– 3 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels zout
– 3 eetlepels chilisaus

Rub:
– Cajun Heat Rub

Glaze:
– 4 eetlepels BBQ saus
– 3 eetlepels basterdsuiker
– 1 eetlepels cajun heat rub
– 1 eetlepel sriracha extra hot saus
– 1 eetlepel paprikapoeder

Bereidingstijd: 7 uur (+1 nacht marineren)

Maak de marinade en laad de sparerib hier een nachtje in zitten. De volgende dag haal de de sparerib uit de marinade en dep je deze droog. Zeef en bewaar de marinade. Zet de sparerib goed in de rub.

Bereid de BBQ voor en leg de sparerib indirect op de BBQ op een temperatuur van 110-120 graden. Gooi 3 blokjes rookhout op het vuur. Doe de bewaarde marinade in een sprayfles. Na het eerste uur spray je elk half uur de sparerib om deze vochtig te houden.

Na 3,5 uur ga je de sparerib inpakken in aluminiumfolie. Doe in de folie flink wat boter, basterdsuiker en een scheut van de marinade die nog over is.

Maak in de tussentijd de glaze. Na 2 uur mag de sparerib weer uitgepakt worden.

Laat de sparerib iets wat opdrogen voordat je de glaze eroverheen strijkt. Strijk daarna elk kwartier wat van de glaze op de sparerib.

Na ongeveer een uur is de spareribs klaar om gegeten te worden.

Geef een reactie