Ingrediënten:
– 2 personen Udon Noodles
– 2 teentjes knoflook
– 20 gram versie gember
– 1 bosui of 1 sjalot
– 3,5 eetlepels pindakaas
– 400 gram kippendijenfile
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel basterdsuiker
– 1 eetlepel ketjap manis

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de noodles en zet deze apart. Snipper de ui, gember en knoflook. Doe in een bakje de pindakaas, basterdsuiker, ketjap en de sojasaus.

Snijd de kip een stukken en doe wat kip kruiden erop. 

Bak in een grote steelpan of wok in olie eerst de ui, gember en knoflook kort. Voeg daarna de kip toe.

Als de kip bijna gaar is voeg je het bakje met de pindakaas toe.  Laat dit nog 5 minuten sudderen zodat het een geheel word en wat indikt. 

Voeg als laatste de noodles toe en laat dit nog zo’n 3 minuten bakken op laag vuur. Schep regelmatig om. 

Geef een reactie