Kippenpoten uit de slowcooker
Ingrediënten:
– 3 kippenkopen
Ingrediënten Rub:
– 2 theelepels knoflookpoeder
– 2 theelepels uienpoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 0,5 theelepel 5 spices poeder
– zout naar smaak ~ 1 theelepel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 0,5 theelepel zwarte peper
Ingrediënten marinade:
– 2 volle lepels BBQ saus
– 2 eetlepel gembersiroop
– 2 eetlepel hoisin saus
– 2 eetlepels ketjap
Bereidingstijd : 5 uur
Maak de rub en zet een paar uur van te voren de poten in de rub.
Zet de slowcooker op low aan laat de kopen voor 4 uur garen. Wissel de poten halverwege als ze niet allemaal op de bodem passen.
Maar na 4 uur de marinade en zet de oven of BBQ op grillen . Zet de poten met een laagje marinade op de grill. Doe naar 5 minuten nog wat marinade op de poten en laat nog 5 minuten grillen.