Lamsbout van de BBQ
Ingrediënten:
– 1200 gram lamsbout
– 3 eetlepels peterselie
– 2 teentjes knoflook (geperst)
– peper
– zout
Ingrediënten marinade:
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel rozemarijn
– 1 eetlepel oregano
– 120 ml olijfolie
– ongeveer 10 teentjes knoflook
– peper
Bereidingstijd: 2 uur bereiden (6 uur marineren)
Verwijder eventueel overtollig vet van het vlees. Maak de marinade van de ingrediënten en 4 van de knoflookteentjes. Steek met een mes een paar inkepingen in het vlees en duw daar een knoflookteen in.
Neem een ziplock en doe hierin het vlees met de marinade. Leg dit weg in de koelkast voor minimaal 6 uur.
Bereid de BBQ voor op 150 graden. Braad het vlees aan de buitenkant aan en leg deze vervolgens indirect weg op de BBQ. Voeg vervolgens wat rookhout toe.
Na ongeveer 1 uur kun je een papje maken voor de kruidenkorst van de peterselie, 2 tenen knoflook. peper en zout. Smeer het vlees hiermee dik in.
Wacht tot het vlees een kerntemperatuur van 60 graden heeft bereid en pak het vlees vervolgens in aluminiumfolie in.
Laat het vlees 15 minuten rusten alvorens aan te snijden.