Memphis style Dry Ribs
Ingrediënten:
– 1 sparerib
– mosterd
Ingrediënten rub:
Inspiratie van Noskos’Memphis Dry Rub
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 0,5 eetlepel bruine basterdsuiker
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 0,5 theelepel mosterdpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 kleine theelepel zwarte peper
– snufje cayennepeper
Ingrediënten mopsaus:
– 100 ml wiskey azijn
– 100 ml water
– 100 ml appelsap
– 1/3 van de gemaakte rub
Bereidingstijd: 5 uur
Bereid de BBQ voor op 120 graden. Haal het vlies van de achterkant van de spareribs. Smeer de sparerib licht in met mosterd en besprenkel de sparerib licht met de rub. Houd een deel apart van de rub.
Leg de sparerib gedurende 5 uur op de BBQ. Mop de sparerib elk half uur met de mopsaus.
Haal als de sparerib de gewenste gaarheid heeft, van de BBQ en besprenkel deze nog met de overgebleven rub.