Cola Kip uit de Crockpot
Ingrediënten:
– 700 gram kippendijenvlees
– 150 ml cola
– 1 ui fijn gesnipperd
– 3 tenen knoflook fijn gesnipperd
– 4 eetlepels ketchup
– 3 eetlepels ketjap manis
– 2 theelepels sambal badjak
– 90 gram basterdsuiker
– 1 theelepel mosterd
– sap van 0,5 citroen
– (optioneel) seroendeng
– (optioneel) bosui
Bereidingstijd: 4 uur
Fruit de ui en knoflook in een pannetje en voeg deze toe daarna toe aan de slowcooker. Doe vervolgens de rest van de ingrediënten (niet de optionele) in de slowcooker en zet deze op low voor 3,5 uur.
Draai elk uur het vlees. Haal het laatste uur 3/4 van het vocht uit de cooker en kook dit in indien nodig.
De saus moet dik en stroperig worden. Doe de saus daarna terug voor het laatste uur.
Snijd de kip in repen en serveer met een laagje saus, bosui en de seroendeng.