Kip Korma uit de Crockpot

0

Ingrediënten:
– 900 gram kipfilet
– 3 cm gember (fijngehakt)
– 2 uien (gesnipperd)
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 teentje knoflook (fijngehakt)

– 1 theelepel chilipoeder
– 2 eetlepels suiker
– 1 eetlepel komijn
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 eetlepel korianderpoeder

– 250 ml kokosmelk
– 450 ml kippenbouillon 
– maïzena (optioneel)

Bereidingstijd:4,5 uur

Neem een grote pan en bak hierin kort de ui, knoflook en kip. Doe de tomatenpuree erbij en ontzuur de tomatenpuree. Voeg nu alle kruiden toe en roer het geheel goed door elkaar.

Doe de kokosmelk en kippenbouillon in de slowcooker en doe hier de inhoud van de pan bij.

Zet het geheel op de laagste stand voor 4 uur. Schep elk uur even rond. Indien de saus wat te dun is op het eind kun je nog wat maïzena gebruiken om deze in te dikken.

Serveer met wat rijst.

 

Geef een reactie