Spareribs met Koffierub

0

Ingrediƫnten:
– spareribs
koffierub
– appelsap
– scheut wiskey
– worcestershiresaus
– bbq saus
– basterdsuiker
– boter

Bereidingstijd: 6 uur

Haal het vlies van de spareribs en snijdovertollig/loshangend vlees weg.

Smeer de ribben in met worcestershiresaus en zet ze daarna goed in de rub.

Bereid de BBQ voor op 125 graden en leg de spareribs indirect erop. Voeg ook wat rookhout toe aan het vuur. Maak in de tussentijd een mengsel van appelsap, whisky en 2 eetlepels worcestershiresaus.

Onderste is met koffierub

Spuit de spareribs elke 30 minuten in met dit mengsel tot er 3 uur voorbij zijn. Neem een stuk aluminiumfolie en doe hierop wat boter en basterdsuiker. Doe ook nog een scheut van het appelsapmengsel erbij en leg de sparerib hier met de vleeskant naar beneden erop. Doe de folie goed dicht en leg de spareribs terug voor zo’n 1,5 uur.

Haal de spareribs na 1,5 uur uit de folie en leg deze terug op de bbq. Wacht 15 minuten totdat de spareribs wat droger zijn en smeer deze vervolgens in met wat bbqsaus.

Laat de saus wat indrogen en de spareribs zijn na 30 minuten klaar om te eten.

Geef een reactie