Pastinaaksoep uit de slowcooker
Ingrediënten (4 personen):
– 5 x (kleine) pastinaken
– 2 grote uien
– 3 tenen knoflook
– 2 blokjes groentebouillon
– 850 ml water
– 2 laurierblaadjes
– peper
– zout
– spekjes
– 2 eetlepels grove mosterd
– 200 ml slagroom
Bereidingstijd: 9 uur
Snijd de pastinaak, uien en knoflook in blokjes en plaats deze in de slowcooker. Voeg het water, de bouillon en laurier toe. Zet de slowcooker voor 8 uur op low.
Na 8 uur doe je alles in een kom en pureer je de soep glad.
Voeg nu 200 ml slagroom en de mosterd toe. Roer alles goed door elkaar.
Bak nu in een steelpan de spekjes uit totdat knapperig zijn. Doe een deel in de soep en bewaar een deel ter garnering.
Maak na het toevoegen van de spekjes de soep op smaak met peper en zout.