Ketjap Pindaballen
Ingrediënten:
– 500 gram half om half gehakt
– 6 eetlepels paneermiddel
– 1 middelgroot ei
– 1 ui gesnipperd
– 1 theelepel sambal oelek
– 3 tenen knoflook
– 1 eetlepel basterdsuiker
– 1 eetlepel ketjap
– 1 theelepel komijn
– 0,5 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel koriander
Ingrediënten pindasaus:
– 1,5 lepel pindakaas
– 70 ml ketjap manis
– 1 eetlepel citroensap
– 0,5 eetlepel sambal badjak
Bereidingstijd: : 4,5 uur
Zet het vlees, paneermiddel en het ei apart.
Meng de rest van de ingrediënten in een keukenmachine en maak er een gladde kruidensaus van.
Neem een steelpan en fruit de kruidensaus 1-2 minuten. Neem de kruidensaus van het vuur en laat deze koud worden. Meng het gehakt met het paneermeel en het ei.
Meng vervolgens de kruidensaus met het gehaktmengsel en draai er kleine ballen van.
Neem een pan en bak de ballen rondom bruin. Ze hoeven niet gaar te worden.
Doe vervolgens de ingrediënten voor de pindasaus in de slowcooker en zet deze vast op low aan.
Neem de ballen van het vuur en voeg ze toe aan de slowcooker. Doe het deksel erop en zet weg voor 4 uur. Roer voorzichtig de ballen rond elk uur.
Na 4 uur zijn de ballen klaar om gegeten te worden.