Daging Smoor uit de slowcooker
Ingrediënten:
– 700 gram runderriblappen
– 2 uien
– 6 kruidnagels
– 0,5 blik tomatenblokjes
– 2 tenen knoflook
– 6 eetlepels ketjap manis
– 1 theelepel noodmuskaat
– 2 theelepels sambal oelek
– 1 eetlepel suiker
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel citroensap
– peper en zout
Bereidingstijd: 8 uur
Snijd de runderriblappen in blokken en bestrooi deze met peper en zout. Snipper 1 ui en de knoflook. Bak het vlees, ui en knoflook rondom aan. Voeg de rest van de ingrediënten erbij op de kruidnagel en de overgebleven uit na.
Doe het geheel in de slowcooker. Snijd de overgebleven uit in tweeën en druk hierin de kruidnagel.
Leg de ui met de kruidnagels maar beneden in de slowcooker.
Zet de slowcooker op low voor 7,5 uur. Roer het vlees af en toe rond. Na 7,5 uur is het vlees klaar.