Bacon wrapped chicken met baked beans
Ingrediƫnten:
– 3 kipfilets
– pot bruinen bonen
– 3 uien
– bacon
– BBQ rub
– BBQ saus
– 1 donker biertje
Bereidingstijd: 2 uur
Snij de uien in ringen. Snijd ook 4-5 plakken bacon in stukken. Doe dit in een BBQ schaal samen met het bier. De uien moeten volledig onder het bier staan.
Snij de kipfilets in de lengte door midden. Kruid de files en leg deze op de bacon zoals hieronder.
Rol de bacon om de file.
Voor de gene die niet van bacon houden houden we een aantal files apart. Was de aardappel grondig.
Steek de BBQ aan en zorg voor een directe en een indirect zone.
Bak nu eerst de uien en de bacon op het directe vuur totdat deze mooi gaar en gekarameliseerd zijn door het bier. Als de uien droog komen te staan doe er dan nog een beetje bier bij.
De aardappelen mogen net naast het directe vuur voor tenminste 1 uur.
Snij de appels in blokjes en laat de bruine bonen uitlekken. Doe dit alles in een vuurvaste schaal.
Zodra de uien klaar zijn meng je dit met de bruine bonen. Voeg nu 3 eetlepels BBQ saus en de BBQ kruiden toe aan de bruine bonen. Meng alles goed door elkaar.
Dit alles gaat 1,5 uur op de BBQ op zo’n 200 graden. Na 1 uur gaan de kipfilets op de BBQ. Leg deze indirect op de BBQ en voeg wat rookhout toe aan het vuur. De aardappel mogen nu op het indirecte gedeelte gelegd worden.
Haal de kipfilets van de BBQzodra deze een kerntemperatuur van 78 graden heeft bereikt. Laat deze nog 5 minuten rusten op een bord. Haal in de tussentijd de aardappel van de BBQ. Snijd deze door de helft en lepel de inhoud eruit. Doe een klein beetje boter door de aardappels om deze wat gladder te maken.
Serveer alles op een bord.