Basis Rub
![](https://smokeymeat.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_20200328_131056-Aangepast.jpg)
Ingrediƫnten:
– 70 gram zeezout
– 65 gram basterd suiker
– 40 gram gerookte paprikapoeder
– 15 gram zwarte peper
– 7 gram knoflookpoeder
– 7 gram uienpoeder
– 3 gram komijnzaad
Bereidingstijd: 30 minuten
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_20200328_131214-Aangepast-1-rotated.jpg)
Meng alle ingrediƫnten door elkaar in een kommetje. Als de rub vervolgens te grof is kun je deze nog fijner maken met een vijzel.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_20200328_131822-Aangepast-rotated.jpg)
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_20200328_132711-Aangepast.jpg)
Vervolgens kun je de rub bewaren in potjes. Deze rub is ongeveer genoeg voor 4 spareribs.
Doe wat plastic folie over de potjes voordat je de deksels erop schroeft. Hierdoor gaat deze niet aan elkaar plakken.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/03/IMG_20200328_133321-Aangepast-rotated.jpg)