Maple Joe’s Fattie
Een “Fatty” gemaakt met relatief weinig ingrediënten. Makkelijk om te maken en toch lekker bij bijvoorbeeld aardappels.
Ingrediënten:
– 500 gram half om half gehakt
– 3 eetlepels ahornsiroop
– BBQ rub
– zout
– paneermeel
Bereidingstijd: 1,5 uur
Meng alle ingrediënten een dag van te voren. Wees niet te zuinig met de BBQ rub. Mocht het gehakt te nat worden, gebruik dan een beetje paneermeel.
Maar een rol van het gehakt van ongeveer 6 centimeter en wikkel dit in folie.
Het gehakt gaat hierna voor een nachtje in de koelkast. Het gehakt stijft hierdoor mooi op.
Verwarm de BBQ naar 150 graden. Haal het gehakt uit de folie en rol deze door de BBQ rub zodat deze een mooi jasje krijgt.
Leg de Fatty indirect op de BBQ en voeg een beetje rookhok toe.
Als de kerntemperatuur boven de 70 graden is is deze klaar. Wacht nog 5 minuten met aansnijden, hierdoor blijft het vlees sappiger.