Maple Joe’s Fattie
![](https://smokeymeat.nl/wp-content/uploads/2020/03/FDB6752D-F550-4D2B-B398-53195FA3FD00-1024x768.jpeg)
Een “Fatty” gemaakt met relatief weinig ingrediënten. Makkelijk om te maken en toch lekker bij bijvoorbeeld aardappels.
Ingrediënten:
– 500 gram half om half gehakt
– 3 eetlepels ahornsiroop
– BBQ rub
– zout
– paneermeel
Bereidingstijd: 1,5 uur
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/03/B1A1E11F-A8E3-4CD0-97BE-5FA0144C9B3D-1024x768.jpeg)
Meng alle ingrediënten een dag van te voren. Wees niet te zuinig met de BBQ rub. Mocht het gehakt te nat worden, gebruik dan een beetje paneermeel.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/600E4FC5-7086-4BD6-8901-B736C27292E6-1024x768.jpeg)
Maar een rol van het gehakt van ongeveer 6 centimeter en wikkel dit in folie.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/175D6019-63E7-48A6-BF41-12922C09D116-1024x768.jpeg)
Het gehakt gaat hierna voor een nachtje in de koelkast. Het gehakt stijft hierdoor mooi op.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/34A87EEE-8A3D-495E-B378-2A81322A9ADC-1024x768.jpeg)
Verwarm de BBQ naar 150 graden. Haal het gehakt uit de folie en rol deze door de BBQ rub zodat deze een mooi jasje krijgt.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/196697D0-6DA2-43C8-A2B8-6C3F53C684C6-1024x768.jpeg)
Leg de Fatty indirect op de BBQ en voeg een beetje rookhok toe.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/F1383C43-C34E-49B8-AFD4-FB5C1582F641-1024x768.jpeg)
Als de kerntemperatuur boven de 70 graden is is deze klaar. Wacht nog 5 minuten met aansnijden, hierdoor blijft het vlees sappiger.
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/A924AB94-55EE-4897-B80E-2F0D1B92965D-1024x768.jpeg)
![](http://smokeymeat.brabosupport.nl/wp-content/uploads/2020/04/3DF3E5FA-A677-4391-BF5D-63D72F5BC52F-1024x768.jpeg)