Een alternatief voor de traditionele spareribs van het varken. Spareribs van het kalf. De bereiding is zo goed als hetzelfde, echter ga je bij kalfspareribs voor een meer peperige dan zoete rub.

Ingrediƫnten:
– Kalfsspareribs
– worchestersaus
– bbq saus
– bbq rub
– vloeibare (bak)boter
– basterdsuiker
– ahornsiroop

Bereidingstijd: 5,5 uur

Haal de spareribs uit de verpakking en dep deze droog met wat keukenpapier. Verwijder daarna het vlies aan de achterkant van de spareribs met een mesje en als houvast wat keukenpapier.

Snij eventuele loshangende stukken vet weg van de sparerib. Zet deze daarna in de rub.

Bereid de BBQ voor. Ik heb deze spareribs gemaakt op de Weber Smokey Mountain. Als je deze klaar maakt op een kogel BBQ, zorg er dan voor dat je een indirecte zone hebt. We willen de BBQ op een temperatuur van 110 graden hebben. Liever niet hoger. We willen niet dat het vlees droog word. Het risico hierop is groter dan varkensspareribs omdat er minder vet in dit vlees zit.

De spareribs gaan voor 2,5 uur op de BBQ met wat rookhout. Daarna pakken we de spareribs in aluminiumfolie.

Na 2,5 uur worden de spareribs ingepakt.

Pak de spareribs in aluminiumfolie samen met wat bakvet over de spareribs en de worchestersaus. Zorg ervoor dat ze goed verpakt zitten zodat er geen vocht of stoom kan ontsnappen.

Na 2 uur in de aluminiumfolie.

Na 2 uur in de folie mag deze erop. Leg de spareribs dan voor 10 minuten op het indirecte gedeelte zodat het vlees wat kan drogen.

Maak in de tussentijd de saus die we over de spareribs gaan smeren.
Neem een paar eetlepels BBQ saus, 1 eetlepels worchestersaus, 1 eetlepel ahornsiroop (als alternatief kun je honing gebruiken) en meng alles goed door elkaar.

Smeer de spareribs nu in met deze saus om de 10 minuten. Na een half uur zijn de spareribs klaar om gegeten te worden.

Geef een reactie