NewStyle Memphis Baby Back Spareribs

0

Traditioneel worden Memphis spareribs droog gegeten met een azijnsaus ernaast. Omdat de vraag naar ‘natte’ spareribs steeds groter werd is er een NewStyle recept gemaakt. De ‘natte’ variant van de klassieke.

Ingredienten:
– sparerib
– basic rub (link)
– rietsuiker
– worcestersaus
– bruine suiker
– favoriete BBQ saus
– (optioneel)2 theelepels bourbon
– honing
– appelsap
– appel rookhout
– witte wijnazijn
– peper
– zout
– knoflookpoeder
– bourbon

Bereidingstijd: 7 uur

Verwijder het het vel aan de achterkant van de spareribs. Neem de standaard BBQ rub (link) en voeg wat rietsuiker toe. Ongeveer 1 eetlepels is voldoende. Smeer de spareribs ligt in met worcestersaus. Zet daarna de spareribs goed in de rub.

Laat de spareribs nog 2 uur in de koelkast liggen zodat de rub er goed in trekt.

Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 120 graden. Leg als de BBQ warm is de spareribs op het rooster (indirect). Voeg ook het rookhout toe.

Appelhout

Maak een mengsel van appelsap en bourbon. Zodra de spareribs droog is gerookt spray je elk half uur wat van de mengsel op de spareribs. We gaan de spareribs pas inpakken als we zelf vinden dat de kleur van de spareribs de juiste kleur heeft. We laten hierbij het 3-2-1 principe los.

Het eerste half uur tot uur is de spareribs nog ‘nat’. Wacht met spayen tot deze droog word.

Zodra de spareribs de juiste kleur hebben behaald en niet donkerder hoeven te worden gaan we de spareribs inpakken in aluminiumfolie. Dit was bij deze spareribs na zo’n 3,5 uur. Doe in de folie wat bruine suiker en wat olie/bakvet.

Na 2,5 uur in de folie waren de spareribs gaar genoeg om uit de folie gehaald te worden. Je kunt dit testen door de buigtest. Neem een bbq tang en wil de rib voor de helft op. Als deze lijkt te gaan breken weet je dat deze ver genoeg is.

Maak een sausje van BBQ saus, appelsap, basterdsuiker, whiskey, worcestersaus, witte wijnazijn, knoflookpoeder, peper en zout. Roer dor goed door elkaar en lak daarna de sparerib hiermee. Doe dit elk kwartier het komende uur.

Hierna is de sparerib klaar om gegeten te worden.

Geef een reactie