Een Fatty met zowel bacon erin als er omheen.

Ingredienten:
– 500 gram half om half gehakt
– spekjes
– bacon
– rode ui
– all purpose bbq kruiden
– bbq saus
– geraspte kaas

Bereidingstijd: 2,5 uur

Bak de uien en spekjes in een pan. Laat dit goed afkoelen.

Meng het gehakt met de kruiden en de ui en spek goed door elkaar. Maak er met behulp van plastic folie er een soort worst van zodat het gehakt goed compact word.

Maak een mat van bacon. Leg op de mat het gehakt mengsel. Past al het gehakt er niet op, dan geen probleem. Dan maak je het restant op een nieuwe kleinere mat.

Rol het gehakt goed op en wikkel weer strak in een stuk folie. Laat dit een nachtje in de koelkast staan.

Verwarm de BBQ voor op een temperatuur van zo’n 150 graden. Leg het gehakt daarna indirect op de BBQ.

Voeg een klein beetje rookhout toe. Afhankelijk van de dikte van je gehakt zal deze zo’n 1,5 uur op de BBQ moeten totdat de kerntemperatuur zo’n 70 graden heeft bereikt.

Als de kerntemperatuur 70 graden heeft bereikt haal je de Fatty eraf en dek je deze nog even af met een stuk aluminiumfolie. Laat deze nog 10 minuten rusten. Daarna is deze klaar om te eten.

Als variatie kun je de Fatty nog in dikke plakken snijden. Doe er een beetje geraspte kaas overheen en leg deze plakken nog even terug op de BBQ. Zo kun je zo ook nog als hamburgers eten.


Geef een reactie