Runderstoofvlees uit de Dutch Oven

0

 

Ingrediƫnten:
– 700 gram runderriblappen
– 2 grote uien (of 4 kleine)
– 1 eetlepel rundvleeskruiden.
– 2 eetlepels suiker
– 2 theelepels 5 kruidenpoeder /5 spices
– ketchup
– optioneel wat maizena
– sap van halve citroen
– 2 laurierblaadjes
– friet

Bereidingstijd: 3 uur

Snipper de uien en maak van de riblappen blokjes. Strooi wat rundervleeskruiden over het vlees heen. Bak alles rondom bruin. Je hoeft het vlees hiermee niet gaar te braden. Het gaat erom dat het vlees en de uien wat karameliseren.

Voeg hierna een klein glas water toe, zodat het vlees net onder water staat.

Zet dit weg in een voorverwarmde oven of BBQ op een temperatuur van 200 graden voor een periode van 1 uur. Na dit uur moet de temperatuur terug naar 150 graden. Roer regelmatig het vlees om en houd het vochtpijl wat in de gaten. Je wilt niet dat het vlees droog komt te staan, maar je wilt er ook geen soep van maken.

Na weer een uur voeg je 3-4 eetlepels ketchup toe. Als je de saus de dun vind is dit ook het moment om wat maizena toe te voegen.

Na weer een half uur is het stoofvlees klaar.

Serveer met friet!

Geef een reactie