Heerlijk stukje buikspek gemaakt op de smoker.

Ingrediƫnten:
– buikspek
– 2 tenen knoflook
– flinke scheut olijfolie
– 2 eetlepels rozemarijn
– 2 theelepels mosterd
– 1 theelepel peper

Bereidingstijd: 3 uur (+1 nacht)

Dit recept maakt gebruik van de helft van deze lap buikspek. Van de andere helft maken we burn-ends.

Snij de vet kant iets in. Hierdoor kan de marinade beter naar binnen trekken. Pak een ziplock en doe hier de olijfolie, de knoflook (in vieren gesneden), rozemarijn, mosterd en peper in.

Doe vervolgens het vlees erin en meng alles goed door elkaar. Leg het vlees weg voor een nachtje in de koelkast.

Schud de zak tussentijds een paar keer zodat alle marinade overal komt.

De volgende dag mag het vlees uit de zak. Bereid de BBQ voor op 110-120 graden. Voeg ook wat rookhout toe aan de kolen.

Zodra het vlees 68 graden is is deze klaar om gegeten te worden. Afhankelijk van de grootte van het vlees duurt dit 2 a 3 uur.

Geef een reactie