Pork Belly Burn-ends

0

Origineel worden burn-ends gemaakt van een brisket. Brisket is geen alledaags vlees in Nederland. Hier gaan we ze maken van buikspek. Een erg lekkere variant.

Ingrediƫnten:
– buikspek
– boter
– BBQ rub
– BBQ saus
– basterdsuiker
– honing
– ahornsiroop

Bereidingstijd:

Haal het vlees uit de verpakking en dep deze droog met wat keukenpapier.

In dit recept gebruik ik de helft van dit stuk vlees. Het andere stuk vlees bereiden we op de traditionele methode.

Snijd het vlees in dikke blokjes van 5 x 5.

Zet de blokjes goed in de rub. Gebruikt ongeveer dezelfde dichtheid als je zou doen bij spareribs.

Breng de BBQ naar een temperatuur van zo’n 110-120 graden.
Het vlees gaat voor een periode van 3 uur roken/garen. Voeg ook wat appelhout op de kolen.

Na deze 3 uur doen we 3 eetlepels honing, 2 eetlepels ahornsiroop en 3 eetlepels basterdsuiker erbij. Schep alles goed rond. Dek het geheel af met aluminiumfolie. Zet het vlees voor 2 uur op 110-120 graden weg.

Na 3 uur.

Na 2 uur breng je het vlees over naar een schone bak, of je giet het vocht af. Voeg BBQ saus toe aan het vlees en zet het vlees terug op de BBQ.

Het vlees na 2 uur onder de aluminiumfolie.

Zodra de saus goed is ingedikt en kleeft is het vlees klaar om gegeten te worden.

Geef een reactie