Texas Cheating Pulled Pork

0

Pulled Prok gemaakt op deze manier die lijkt op de 321 manier om spareribs te bereiden. Het grote voordeel hiervan is dat de Pulled Pork een stuk sneller klaar is omdat je deze halverwege inpakt in folie.

Ingrediƫnten:
– 2,1 kg varkensnek/procureur
– BBQ rub
– BBQ saus
– chilisaus
– basterdsuiker
– appelsap
– worcestersaus

Bereidingstijd: 8-9 uur

Snijd eventueel loshangend vet weg van het vlees. Snijd niet al het vet weg. Vet = Smaak. Zet daarna het vlees goed in de rub. Teveel bestaat eigenlijk niet bij dit gerecht.

Leg het vlees indirect op de BBQ voor de komende 5 uur. Houd een temperatuur aan van 120-125 graden. Spray het vlees na het eerste uur elk half uur in met wat appelsap. Dit zorgt dat je een mooie ‘bark’ krijgt op je vlees.

Pak het vlees dubbel in aluminiumfolie samen met een scheut appelsap. Steek een thermometer in het vlees. Zodra het vlees de 90 graden heeft bereikt, kun je het vlees testen op malsheid. Prik met een thermometer door het vlees. Krijg je weinig tot geen weerstand dan is het vlees klaar om van de BBQ afgehaald te worden.

Laat het vlees 15 minuten met de folie open staan om uit te wasemen.

Na het kwartier doe je de folie terug dicht voor nog eens 45 minuten rust. Maak in de tussentijd een saus van BBQ saus, een eetlepel BBQ rub, een eetlepels chili en een eetlepel basterdsuiker. Voeg als laatste nog de worcestersaus toe. Breng tot op temperatuur. Het is de bedoeling dat de saus warm word, het mag niet koken!

Hierna mag het vlees in stukken worden ‘gepulled’. Als je dit met je handen doet houd er dan rekening mee dat het vlees nog erg warm kan zijn.

Bewaar een deel van het vocht uit de folie. Voeg ongeveer een kwart toe aan het vlees als deze gepulled is. Voeg daarna de saus toe aan het vlees.

Na het pullen. Zonder saus.
Het vlees met de saus.

Serveer de pulled pork met een Italiaanse bol en coleslaw.

Geef een reactie