Heerlijk om te maken voor een salade of tussen een wrap. Voordeel is dat de kip ook langer te bewaren is (3-5 dagen in de koelkast).

Ingrediƫnten:
– kipfilet
– 2 liter water
– 1 eetlepel tijm
– 150 gram zout
– 150 gram basterdsuiker
– theelepel peper
– 4 laurierblaadjes
– 0,5 eetlepel rozemarijn

Bereidingstijd: 2,5 uur (+2 uur pekelen)

Breng in een pan 1 liter water aan de kook en voeg alle ingrediƫnten toe (op de kip na). Als alles is opgelost draai je het gas uit en voeg je de 2e liter water toe. Je kunt ook ijs toevoegen i.p.v. water zodat het sneller afkoelt.

Zodra je pan om kamertemperatuur is zet je de pan in de koelkast. Laat het pekelbad in de koelkast staan totdat deze even koud is als de koelkast zelf. Voeg hierna de kipfilet toe. Laat deze 1,5 uur in het pekelbad staan.

Na deze 1,5 uur haal je de kipfilet eruit en dep je deze droog. Bereid de BBQ voor met een indirect zone. De BBQ moet naar de 100-110 graden toe. Voeg wat rookhout toe aan de kolen. Leg de kipfilets indirect op de BBQ en houd met een thermometer de kerntemperatuur van de kipfilets in de gaten. Bij een kerntemperatuur van 75 graden kan de kipfilet de BBQ af om af te koelen. Leg de filets daarna in de koelkast.

Geef een reactie