Oftewel krabbetjes.

Ingrediënten:
– 2 vleeskrabben (1500 gram)
– worcestershiresaus
– BBQ saus
– BBQ rub 
– basterdsuiker
– honing
– chilisaus
– appelsap
– bourbon

Bereidingstijd: 7 uur

Verwijder het vlies aan de bot kant van de krabben. Snij eventuele losse stukjes en loshangend vet weg van het vlees.

Smeer het vlees dun in met mosterd. Dit zorgt ervoor dat de rub beter blijft zitten.

Strooi de rub rijkelijk over het vlees. Bij gebruikte hiervoor de Stick Ribs rub van ‘Not Just BBQ’.

Breng de BBQ op een temperatuur van 110-120 graden. Leg het vlees indirect op de BBQ en voeg wat rookhout toe aan het vuur.

Bereid een sprayfles voor met half appelsap en half bourbon. Controleer het vlees na een half uur. Als het vlees droog lijkt te worden spray deze dan om het half uur in.

Het vlees na een uur. Tijd om te sprayen.

Na 3 uur mag het vlees in aluminiumfolie samen met de chilisaus, honing, BBQ saus, worcestershiresaus en de basterdsuiker. Leg het vlees met de vleeskant op de sauzen.

Het vlees na 3 uur roken.

Leg het vlees voor 2 uur weg op de BBQ. Bereid een mopsaus voor in het laatst kwartier. Maak deze van dezelfde ingrediënten als je in de aluminiumfolie hebt gedaan samen met een scheut appelsap. Haal hierna het vlees uit de folie.

Laat het vlees iets opdrogen. Na een kwartier zonder folie breng je elk kwartier een nieuw laagje saus over het vlees aan.

Na in totaal een uur buiten het folie is het vlees klaar.

 

Geef een reactie