Een van de lekkerste spareribs die er zijn.

Ingrediƫnten:
– 1 Iberico spareribs
– BBQ rub (in dit recept Sticky Ribs Rub)
– BBQ saus
– 50 gram roomboter
– 200 ml appelsap
– 3 eetlepels whisky
– 3,5 eetlepels sojasaus
– mosterd

Bereidingstijd: 6 uur

Verwijder het vlies van de sparerib. Verwijder ook eventuele loshangende stukken vlees en vet. Smeer de rib licht in met mosterd. Dit zorgt ervoor dat de rub beter blijft zitten. Strooi de rub rijkelijk aan beide kanten van het vlees. Begin met de bot kant. Die zorgt voor een mooie eindresultaat.

Bereid de BBQ voor op 105 graden. Leg de sparerib indirect op de BBQ en voeg wat appelhout toe aan het vuur.

Maak de mopsaus bestaande uit:
– 200 ml appelsap
– 3 eetlepels whisky
– 3,5 eetlepels sojasaus
– 50 gram roomboter

Verwarm de dit een pannetje en mop na 1 uur de sparerib met deze saus. Herhaal dit elk half uur totdat de sparerib in totaal er 3 uur op gelegen heeft.

Neem na 3 uur een stuk aluminiumfolie en doe hierop wat blokjesroomboter en wat basterdsuiker.

Verpak het vlees hierin met de vleeskant naar beneden. Laat de spareribs vervolgens 2 uur op dezelfde temperatuur garen.

Na 2 uur haal de je spareribs uit de folie en laat je deze 20 minuten drogen op de BBQ. Daarna smeer je deze dun in met BBQ saus en laat je deze 30 minuten intrekken.

Daarna is het tijd om te eten!

Geef een reactie