Smokey Chili Concarne

0

Heerlijke licht pittige chili. De scherpte van de pepers word milder na mate deze langere tijd bereid word. Ingrediënten zijn genoeg voor 6-8 personen.

Ingrediënten peperpuree :
– 1 rode paprika
– 1 zoete puntpaprika
– 1 adjuma peper
– 1 Jalapeño peper rood
– 1 Jalapeño peper groen
– 1 rode Spaanse peper
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels oregano 
– 2 blokjes pure chocolade
– 1 theelepel koriander
– 1 theelepel zout 
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel versgemalen peper
– 200 ml water

Ingrediënten Chili :
– 2 blikken bruine bonen
– 1 blik kidneybonen 
– 1 klein blikje mais
– 700 gram runderriblappen
– 1 grote ui
– 2 teentje knoflook
– 700 ml runderbouillon 
– 1 blikje tomatenpuree 
– 1 eetlepel suiker
– maïzena 
– zure room
– geraspte kaas

Bereidingstijd: 5 uur

Bereid de BBQ voor op 150 graden. Leg de pepers en paprika’s indirect op de BBQ. Voeg wat rookhout toe en rook deze totdat deze gaar/zacht zijn. Eventuele zwarte stukjes haal je eenvoudig eraf later. De paprika’s zullen wat langer nodig hebben dan de pepers.

Na het roken ontpit je de pepers en paprika’s. Haal eventuele losse velletjes er ook af. Maak nu de puree. Gooi alle ingrediënten bij elkaar en mix deze goed, zodat dit een gladde puree word. 

Leg nu de runderriblappen op de BBQ. Bak deze kort rondom. Het is niet de bedoeling dat het vlees gaar word. Enkel en alleen een kleurtje aan de buitenkant. Snijd deze hierna in blokjes.

Zet een grote pan op het vuur en bak hierin de ui en knoflook kort en meng deze daarna met de tomatenpuree en de suiker.Voeg daarna het vlees en de runderbouillon toe. Als laatste giet je de gemaakt puree erbij en roer je alles goed rond. Zet alles op het laagste vuur, of in de oven op 150 graden voor 2 uur.

Na 2 uur voeg je de bonen toe. Laat dit weer 2 uur door sudderen op dezelfde temperatuur. Het laatste uur oordeel je de dikte van de chili. Als deze te dun is voeg je wat maïzena toe. Meng de maïzena in een kommetje met wat water voordat je deze toevoegt. Dit voorkomt stukje. 

Na in totaal 2 uur probeer je een stukje vlees. Als deze bijna uit elkaar valt is het klaar. Zo niet, laat het dan nog even een half uur extra opstaan.

Serveer met wat geraspte kaas en zure room!

 

Geef een reactie