Miss Tootsie Pork Steaks

0

Geïnspireerd op de Netflix serie en het recept van Noskos.

Ingrediënten:
– Procureur
– peper
– zout

Ingrediënten mopsaus:

– 1 liter water
– 1 ui
– 40 gram roomboter
– 60 ml (wiskey) azijn
– 3 eetlepels worcheshiresaus
– 1 eetlepel mosterpoeder
– 1 eetlepel knoflookpoeder

Bereidingstijd: 4-6 uur

Maak een mengsel van peper en zout. Doe dit half om half qua volume, niet qua gewicht.

Snijd van de procureur steaks van ongeveer 3 vingers dik. Bestrooi de steaks van het mengsel van peper en zout. 


Bereid de BBQ voor op 130-140 graden. Het mooiste resultaat krijg je in een Weber Smokey Mountain of anders een barrel, waarbij het vlees op afstand direct boven het vuur ligt. Heb je dit niet, leg het vlees dan indirect. Voeg wat rookhout toe aan het vuur. In dit geval heb ik Appel en Hickory gebruikt. Leg de steaks op het rooster en laat deze 1,5 uur garen. Maak in de tusesntijd de mopsaus. Breng het water aan de kook en draai het vuur laag. Meng de overige ingrediënten erbij en roer goed. Zorg ervoor dat de saus warm blijft maar niet kookt.

Na 1,5 uur mag je het vlees voor het eerst moppen met de mopsaus. Doe dit 45 minuten later nog eens en draait vervolgens de vlees om.

Blijf elke 45 minuten het vlees nat maken totdat de kerntemperatuur 85 graden is. Sommige kleinere stukken zullen al na 4 uur klaar zijn, andere hebben langer nodig. Hou dit in de gaten met een thermometer. Haal het vlees van de BBQ als deze klaar is en laat nog even 15 minuten rusten onder wat aluminiumfolie. Snijd deze vervolgens in plakken.

 

Geef een reactie