Ingrediënten:
– 400 spliterwten 
– 1 winterpeen 
– 1/2 koolraap 
– 1 prei
– 1 ui
– 1 rookworst 
– 1 laurierblad
– wat bladselderij
– 1 bouillonblokje
– spekjes

Bereidingstijd: 3 uur

Laat de erwten 1 uur weken nadat je deze hebt schoongespoeld. Zet een pan op het vuur met 2 liter water. Voeg hierbij de erwten en de bouillon en breng aan de kook. Laat de erwten 40 minuten pruttelen. Was en snij ondertussen de overige groenten. Voeg na 40 minuten de groenten toe en laat deze een uur zachtjes pruttelen. Bak ondertussen de spekjes uit in een andere pan. 

Verwijder de laurier uit de pan. Pak na het uur een staafmixer en mix de groeten fijn maar laat nog wel wat structuur erin zitten. Voeg de spekjes toe. Snij de rookworst in stukjes en voeg alles toe aan de soep. Voeg nu ook de bladselderij toe. Laat de soep nog 15 minuten opstaan.

De soep is hierna klaar om te eten.

Geef een reactie