Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet
– 1 bol knoflook
– tijm
– peterselie
– olijfolie 
– bloem
– gerookte paprikapoeder
– 1 glas zoete witte wijn
– 2 laurierbladeren
– 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 30 minuten

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng wat bloem en paprika poeder en heel hier de kipfilet doorheen.

Neem een pan en doe hier ruim olijfolie in. Bak als eerste de (gepelde) knoflook. Haal hierna de knoflook uit de pan en zet deze apart.

Bak in dezelfde olie nu de kipfilet goudbruin aan de buitenkant.

Voeg vervolgens de knoflook, thijm, laurier en peterselie toe aan de kip. Voeg ook 1 glas witte wijn toe. Doe een deksel op de pan en laat de kip 15-20 minuten sudderen zodat alles gaar word.

Haal na deze tijd de kip eruit en laat de saus indikken samen met de Parmezaanse kaas.

Geef een reactie