Ingrediënten:
– 700 gram runderriblappen
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 2 winterpeen
– 1 pot struik runderbouillon 
– 1 verpakking champions
– 1 eetlepel worcestershiresaus
– 500 gram voorgekookte aardappels
– 1 eetlepel tijm
– peper
– 2 blaadjes laurier
– maïzena 
– diepvriesdoperwten
–  100 ml stout bier

Bereidingstijd: 8,5 uur

Snijd het vlees en de wortel in blokjes en snipper de ui en knoflook fijn. Doe alles in de slowcooker en voeg hieraan de tijm, stout bier, worcestershiresaus, laurier en peper toe.

Laat het geheel voor 7 uur op de laagste stand garen. Voeg het het laatste half uur de champions, doperwten en voorgekookte aardappels toe.

Neem wat van het kookvocht en in bakje en voeg hieraan 2 eetlepels maïzena toe. Maak hiervan een papje. Zorg ervoor dat alle maïzena word opgelost. Voeg die aan de slowcooker toe en zet weg voor nog een half uur. Roer het geheel af en toe rond.

 

Geef een reactie