Ingrediënten: 
– 5.5 KG Procureur
– Injectievloeistof / runderbouillon
– BBQ Rub
– mosterd
– appelsap
– whisky azijn 

Bereidingstijd: 14 uur

Zet een avond van de voren alvast de procureur goed in de BBQ rub. Haal het vlees uit de verpakking en dep deze goed droog.


Smeer deze vervolgens in met mosterd en doe de BBQ rub erop.

Verpakt het vlees goed in huishoudfolie en zet deze terug in de koelkast.

De volgende dag ga je het vlees injecteren met de Injectievloeistof/bouillon. 

Bereid de BBQ voor op 120 graden. Voeg wat (appel) rookhout toe aan het vuur.

Maak in de tussentijd een spray van 3/4 appelsap,  1/4 appelzijn en ene scheut whisky. Na 1,5 uur spray je met een grote afstand het vlees nat. Houd afstand omdat je anders mogelijk de rub eraf sprayed.

Herhaal het sprayen elk 1-1,5 uur totdat het vlees een kerntemperatuur heeft van 70 graden. Pak het vlees daarna in.

Vervolgens is het wachten totdat het vlees een kerntemperatuur heeft van 92 graden. Dit kan erg lang duren en verschilt per stuk vlees. tussen de 80-85 graden duurt het soms langer dan een uur voordat er een graden bij komt. Dit is normaal en moet je rustig uitzitten.

Haal het vlees incl. verpakking van de BBQ en zet deze weg voor minimaal 1 uur.

Haal de verpakking nog niet weg maar pas na het uur. Hierna kun je het vlees uit elkaar trekken.

 

Geef een reactie