Ingrediënten deeg:
– 500 gram bloem
– 250 gram melk
– 130 gram boter
–  10 gram gedroogde gist
– 10 gram witte basterd suiker
– 5 gram zout

Ingrediënten Worst:
– 800 gram half om half gehakt
– 40 gram worchstershiresaus
– 50 gram paneermeel
–  zout en peper naar smaak
– 1 ei

Overig:
– 1 ei

Bereidingstijd:

Meng alle ingrediënten voor het deeg in een keukenmachine met een deeghaak. Laat de machine 10 minuten op de laagste stand kneden.

Maak hier van 20 gelijke bolletjes en dek deze af met huishoudfolie. Laat de bolletjes 30 minuten rijzen.

Meng in de tussentijd alle ingrediënten voor de worst. Maar hiervan ook weer 20 gelijke worsten.

Na 30 minuten zijn de bolletjes klaar met rijzen en kunnen we de worsten erin gaan doen.

Neem een deegroller en rol het bolletje uit. Leg de worst erop en vouw de 2 zijkanten naar binnen. Rol de het deeg vervolgens op om de worst.

Dek het geheel af met huishoudfolie en zet de worstenbroodjes weg voor 1 uur om verder te rijzen.

Neem het ei en kluts deze. Neem een bakkwast en smeer de worstenbroodjes hiermee lichtjes in.

Verwarm de oven of BBQ op 220 graden en bak de worstenbroodjes af in circa 20 minuten.

Laat vervolgens de broodjes nog minstens 5 minuten afkoelen.

Naar het recept van MeleBest.nl

Geef een reactie