Chili Con Carne
Ingrediënten:
– ~300 gram gehakt h/h
– 1 blik bruine bonen
– 1 blik chilibonen
– 2 blikken tomatenblokjes
– 0,5 blikje tomatenpuree
– 2 tenen knoflook – fijngehakt
– 2 uien – gesnipperd
– 2 paprika’s, in blokjes (kleur naar keuze)
– 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
– 2 theelepels komijn
– Zout naar smaak
– Peper
– 2-3 eetlepels chilivlokken
Optioneel:
– geraspte kaas
– crème fresh
Bereidingstijd: 2 uur
Fruit de ui en knoflook in een pan met wat olie en voeg ook de tomatenpuree toe. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul deze fijn.
Zet het vuur vervolgens lager en voeg alle andere ingrediënten toe behalve de bonen en de optionele ingrediënten. Laat dit op de laagste stand een uur pruttelen. Voeg na het uur de blikken bonen toe (uitgelekt).
Serveer met wat geraspte kaas en crème fresh.