Baby Back Ribs 3-2-1

0

Ingrediƫnten:
– spareribs
– mosterd
– BBQ rub
– bbq saus
– worchestersaus
– basterdsuiker
– appelsap
– honing
– chilisaus

Bereidingstijd: 6-7 uur

Ontvel de spareribs van het vlies wat op aan bot kant van de spareribs zit.

Smeer de spareribs aan beide kanten in met mosterd.

Zet de sparerib in een rub naar keuze en laat de spareribs per kant 5 minuten liggen zodat de rub goed blijft zitten aan elke kant.

Zet de spareribs daarna in de koelkast voor tenminste een paar uur.

Steek de BBQ aan voor indirect grillen en breng deze op 110 graden. We gaan gebruik maken van de Minion methode om de temperatuur laag en constant te houden.

Leg de spareribs op het rooster. Voeg wat rookhout toe aan het vuur. Ongeveer 3 blokken is genoeg. Laat de spareribs 3 uur roken op de BBQ. Zodra de rub in ingedroogd begin je met het sprayen van appelsap elk half uur.

Na 3 uur kun je zien dat het onderste bot zichtbaar word. Het vlees begint zich terug te trekken.

Na 3 uur gaan we de spareribs inpakken in aluminiumfolie. Smeer/besprenkel de spareribs in de folie in met appelsap, honing, worcestersaus, basterdsuiker en chilisaus.

Laat de spareribs ingepakt 2 uur op 120 graden garen. 
Maak in de tussentijd de saus die we gaan gebruiken om de spareribs het laatste uur te lakken.

Kies je favoriete BBQ saus en meng dit op laag vuur met honing, worcestersaus, basterdsuiker en chilisaus (zoet of pittig, maar net waar je voorkeur naar uit gaat). Let erop dat de saus niet kookt. Hiervan kan deze bitter worden.

Open de folie na 2 uur. Als het vlees zich zichtbaar heeft terug getrokken op de botten is deze klaar voor de volgende fase. Zo niet, dan laat ze nog even een uur door gaan in de folie.


Haal na 2 uur de spareribs uit het folie. Kijk uit voor lekkende sappen uit de folie.

Leg de spareribs terug op het indirecte gedeelte van het rooster op 120 graden. 

Na een kwartier haal je het deksel van de BBQ en lak je de spareribs met de zelfgemaakte saus. Herhaal dit elk kwartier totdat de spareribs er in totaal een uur op hebben gelegen.

Met dit recept krijg je spareribs die van het bot afvallen. Wil je toch liever meer stevigheid, kies er dan voor deze minder lang in het aluminiumfolie te garen.

Geef een reactie