Pulled Pork op de WSM

0

Ingrediƫnten:
– procureur (2 kg in dit geval)
– BBQ rub
– BBQ saus
– 400 ml appelsap
– 3 eetlepel honing
– 2 eetlepels worchestershire saus
– 2 eetlepels witte wijn azijn
– mosterd

Bereidingstijd: 10-12 uur

Breng een laagje mosterd aan op de procureur zodat de rub goed blijft plakken. Zet de procureur goed in de rub. Teveel is haast niet mogelijk aangezien aan het eind alles door elkaar word gehusseld. Pak de procureur daarna in met plastic folie en zet deze weg voor de nacht.

Maak de volgende dag als eerste de injectiemix. Gebruik hiervoor 100 ml appelsap, 1 eetlepel BBQ rub, 1 eetlepel honing, 1 eetlepels worchestershire saus en 2 eetlepels witte wijn azijn. Meng dit alles goed door elkaar.

Start de BBQ en zorg voor een temperatuur rond de 120 graden.

Neem de procureur en injecteer de mix. Doe dit verspreid om de 2-3 centimeter totdat je de gehele procureur hebt gehad.
Leg de procureur op de BBQ en voeg wat rookhout (3 stuks, verspreid) toe.

Spray/besprenkel het vlees elk uur met een beetje appelsap. Als je de korst te donker vind worden stop hier dan mee.

Na ongeveer 6 uur heb je een kerntemperatuur van 73 graden bereikt. Het is dan tijd om het vlees in te pakken in aluminiumfolie. Leg het vlees daarna weer terug op de BBQ. Je zult zien dat de temperatuur nu heel langzaam nog omhoog zal gaan. Zodra de temperatuur 88 graden is kan het vlees van de BBQ. Laat het vlees nog circa een uur ingepakt zitten in een schaal. Vang eventueel vocht dat eruit loopt op. Dit gaan we nog gebruiken.

Nu is het tijd om het vlees uit elkaar te trekken. Doe dit met 2 vorken.

Voeg tussendoor het opgevangen vocht op. Als het vlees nog wat droog blijft voeg dan nog een beetje BBQ saus door het vlees.

Geef een reactie