Spareribs van de Weber Kettle
Ingrediƫnten:
– Spareribs
– BBQ rub
– Appelsap
– BBQ Saus
Bereidingstijd: 6 uur
Verwijder het vlies aan de achterkant van de spareribs. Dit vlies is taai en niet lekker. Het beste lukt dit met een mesje en wat keukenpapier.
Zet de spareribs daarna goed in de rub. Steek de BBQ om indirecte te garen. Om ervoor te zorgen dat de spareribs niet directe hitte krijgen maak ik gebruik van een paar vuurvaste stenen. Aluminiumfolie kan ook. Zet een bakje met water onder waar de spareribs straks komen.
Zorg ervoor dat de temperatuur rond de 120 graden komt en houd hem rond deze temperatuur. Omdat de temperatuur op een kettle wat moeilijker vast te houden is zal de temperatuur schommelen tussen de 110 en 130 graden.
Gaar de spareribs nu voor een periode van 3 uur. Besprenkel de spareribs elk half uur met wat appelsap.
Na 3 uur pakken we de spareribs in met aluminiumfolie. Doe in de folie wat appelsap, bbq saus en wat basterdsuiker
Na 2 uur kijk je of het vlees voldoende mals is. Hoe langer hoe meer de botten eruit zullen vallen.
Daarna gaan de spareribs nog een uur terug op de BBQ. In dit uur besmeren we ze meerdere keren met laagjes BBQ saus.
Daarna zijn ze klaar om gegeten te worden