Big Mac
De klassieke burger van het restaurant met de gouden bogen.
Ingrediƫnten:
– sesambroodjes
– 500 gram rundergehakt
– ui
– Big Mac Saus
– cheddar kaas
– boter
– peper
– zout
Bereidingstijd: 30 minuten
Maak de hamburgers. Probeer deze door dun mogelijk te houden, maar niet te dun waardoor ze uit elkaar vallen. Doe op beide kanten peper en zout.
Maak de Big Mac saus en zet deze terug in de koelkast. Snipper de ui zo klein mogelijk. Snijd ook de sla alvast.
Bereid de hamburger op de BBQ. Eerst de buitenkant goed grillen en daarna nog 10 minuten indirect leggen.
Smeer de binnenkant van de broodjes in met boter. Leg deze nog kort op de BBQ zodat deze wat krokanter word.
Nu is het tijd om de Big Mac te gaan bouwen.
Begin met een bodem en smeer daarop de Big Mac saus. Daarop een laag uien en daar bovenop de sla. Vervolgens gaat de kaas erop met daarop de hamburger. Neem weer een bodem en herhaal bovenstaande stappen. Maak het af met de bovenkant van het broodje.