Kippendijen met championroomsaus

0

Ingrediënten:

– 800 gr kippendijen
– 1 bakje champignons
– 250 ml slagroom
– Parmezaanse kaas
– 3 tenen knoflook, geperst
– peterselie 
– citroensap
– peper
– zout
– pasta pennen
– 70 gram roomboter

Bereidingstijd: 30 minuten 

Steek de bbq aan en breng hem op 200 graden. Doe wat peper en zout op de kippendijen en grill deze totdat ze rondom bruin zijn. Leg ze vervolgens indirect weg om verder te garen.

Zet in de tussentijd een pan water op en kook hierin de pasta.

Laat de roomboter smelten en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de champignons toe.

Als die bijna klaar zijn voeg je de slagroom en de peterselie toe. Voeg ook 1 eetlepel citroensap toe. Laat de saus iets indikken.

Haal de kip van de bbq en snijd deze in stukken. Voeg de kip toe aan de saus en roer alles goed om.
Voeg nu een aantal lepels Parmezaanse kaas toe om de saus in te dikken. Als de saus dik genoeg is proef je deze. Indien deze nog wat flauw is kun je nog een half blokje bouillon toevoegen.


Geef een reactie