Ingrediënten:
– 1 pompoen
– 150 gram rijst
– +/- 200 gram gemende paddenstoelen/champignons
– 2 tenen knoflook
– sap van 1 citroen
– 2 theelepels venkelzaadpoeder-
– 0,5 theelepel chilivlokken
– 1 eetlepel tijm
– 30 gram pecannoten 
– handje pistachenoten
– peper
– zout
– sap van 1 citroen
– 0,5 eetlepel peterselie

Bereidingstijd: 1.15 uur

Bereid de BBQ voor op 180 graden. Snijd de bovenkant van de pompen open en lepel deze leeg. Snijd eventueel het kontje recht zodat deze rechtop blijft staan.  Zorg er ook voor dat de draden in de pompen verwijderd zijn.

Smeer de binnen en buitenkant van de pompoen in met boter. Bestrooi deze met peper en zout en zet deze indirect weg in de BBQ. Afhankelijk van de grootte van de pompoen duurt dit ongeveer 45 minuten. De pompoen dient zacht te zijn.

Maak in de tussentijd de vulling. Zet een pan water op voor de rijst en kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven. Snijd de paddenstoelen in blokjes. Pers ook de 2 knoflooktenen.

Mochten de pecannoten nog niet geroosterd zijn neem dan een steelpan en bak deze kort. Snijd deze vervolgens in stukken.

Neem een pan en doe er een klont boter in. Als de boter gesmolten is doe je hierin de chilivlokken en het venkelzaad. Laat dit kort warm worden. Voeg vervolgens de knoflook, tijm en de paddenstoelen toe en bak de paddenstoelen totdat ze klaar zijn. Voeg op het eind de pecannoten, peterselie en het citroensap toe. 

Voeg alles samen met de rijst en roer het tot een geheel. 

Vul nu de pompoen met het mengsel en zet dit weg voor 15 minuten.

 

Daarna is alles klaar. Serveer met pistachenoten.

Inspiratie en recept van Miljuschka.

Geef een reactie