Ketjap Knoflook Kip
Heerlijk stukje kip waarvan de geur van de marinade de koelkast uitgelopen komt.
Ingrediƫnten:
– 500 gram kipfilet
– 3 tenen geperste knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepels citroensap
– 4 eetlepels ketjap
– 3 eetlepels basterd suiker
Bereidingstijd: 30 minuten (+2 uur marineren)
Snijd de file in blokken. Meng in een ziplock alle ingrediƫnten. Doe de kip erbij en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees ongeveer 2 uur in de koelkast liggen. Meng af en toe het vlees door elkaar.
Na 2 uur haal de je kip uit de koelkast en spies je deze. Bewaar de overgebleven marinade. Breng de BBQ op temperatuur (200 graden) en leg de spiesen indirect op de grill.
Zodra het vlees er even heeft ongelegen doe je de overgebleven marinade op het vlees met een kwast. Na 15 minuten is de kip klaar (controleer altijd).