Wederom een klassieker van het restaurant met de gouden bogen.

Ingrediënten:
– hamburgerbroodjes
– 500 gram gehakt
– peper
– zout
– ketchup
– milde mosterd
– 1 gesnipperde gele ui
– 2 augurken
– cheddar kaas

Bereidingstijd: 30 minuten

Maak hamburgers van 125 gram per stuk. Doe ook wat peper en zout op de burgers. Leg deze burgers tijdens het aansteken van de BBQ even terug in de koelkast.

Grill de hamburgers op hoog, direct vuur aan de buitenkant bruin. Deze mag ligt krokant worden (uiteraard niet zwart). Zodra de buitenkant klaar is leg je deze aan de zijkant, indirect om na te garen.

Snij de broodjes in tweeën. Grill de binnenkant van de broodjes ook 20 seconden. Hou deze goed in te gaten, ze worden snel zwart.

Maak nu de broodjes op. Neem de bovenkant van het broodjes en doe hier een paar dotten ketchup en mosterd op. Daar bovenop doe je de gesnipperde ui en een paar stukjes augurk. Neem nu de onderkant van het broodje en doe hier een plakje kaas op, dan de burger en vervolgende nog een plakje kaas.

Ja ik was hier het 2e plakje vergeten 🙂

Doe de bovenkant op de onderkant. Eet smakelijk!

Geef een reactie