Pastrami Raclette Burger

0

Heerlijke rijk belegde burger. 

Ingrediënten (voor 2 burgers):
– 300 gram rundergehakt
– 8 plakken pastrami
– 2 plakken raclette kaas
– 1 zoete ui
– 1 rode ui
– 2 eetlepels honing
– scheut whisky
– peper
– zout
– BigMac saus
– hamburgerbroodjes
– bakvet

Bereidingstijd: 30 minuten

Verdeel het gehakt in gelijke delen en maak de 2 hamburgers. Bestrooi deze daarna met peper en zout.

Snij de uien en doe deze in een aluminium schaal of een gietijzeren pan. Doe bij deze schaal wat bakvet en een flinke scheut whisky. Doe dit daarna direct op de BBQ en schep regelmatig om totdat de uien gaar zijn en leg deze vervolgens verder indirect op de BBQ.

Leg de pastrami en de kaas alvast klaar.

Bak de hamburgers op hoog vuur totdat deze rondom gaar en iets wat knapperig zijn.

Leg de burgers daarna opzij op het indirect gedeelte en doe de kaas op de hamburgers. Bak in de tussentijd de broodjes zodat deze ook wat krokanter worden.

Doe de honing nu over de uien en schep deze goed rond. Gril ook enkele seconden de pastrami op het vuur en doe deze vervolgens naast de uien erbij. Sluit het deksel voor ongeveer 10 minuten zodat de kaas goed kan smelten.

Zodra de kaas goed gesmolten is kan alles van de BBQ af. Besmeer zowel onder als bovenkant van het broodje in met de saus.

Doe op de onderste helft vervolgens de uien, dan de burger en sluit af met de pastrami.

 

 

Geef een reactie