Heerlijk i.c.m. friet! Kan zowel in de oven als de Dutch Oven bereid worden.

Ingrediënten:
– 1400 gram runderriblappen
– 2 grote uien
– 3 tenen knoflook
– 1 flesje dubbel bier (WestMalle Dubbel)
– 3 eetlepels appelstroop
– 2 blaadje laurier
– 1 theelepel kruidnagelpoeder
– 1 eetlepel tijm
– 2 boterhammen
– Dijon Mosterd
– peper
– zout
– 1 eetlepel witte wijnazijn 
– (optioneel) maïzena

Bereidingstijd: 7 uur

Verwarm de oven voor op 140 graden. Snijd het vlees in blokken het doe wat peper en zout op het vlees.

Snipper vervolgens de ui en knoflook en fruit deze in een flinke scheut olie. Zodra je ui bijna glazig is doe je het vlees erbij en braad je deze rondom gaar. 

Doe vervolgens de tijm, kruidnagel, appelstroop en azijn erbij is meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens ook het bier toe. Het hele flesje mag erin. Doe nu ook de laurier erbij.

Neem de 2 boterhammen en besmeer 1 kant met mosterd.

Leg deze boterhammen met de mosterd kant naar beneden in de pan. Plaats de pan vervolgens met deksel voor 3 uur in de oven. Roer elke uur eventjes alles door elkaar.

Na 3 uur haal je de deksel van de pan en laat je het nog 2,5 uur door sudderen. Roer elk half uur even door. Voeg indien het nog niet voldoende is ingedikt wat maïzena toe (gemengd in een kommetje met water).

Daarna is het klaar om gegeten te worden, liefst met friet!

 

 

Geef een reactie