Riblap hamburger met vijgenmayonaise

0

Ingrediënten: 
– 700 gram runderriblappen
– 4 hamburgerbroodjes
vijgenmayonaise
– ui
– rauwe ham
– peper
– zout
– sla

Bereidingstijd: 1 uur

Haal het vlees 2 maal door de vleesmachine op een grove (8mm) maalschijf. Meng 3 gram zout en 3 gram peper door het vlees.

Maak de hamburgers (4) en zet deze weg in de koelkast om op te stijven. 

Bak de uien op de bbq in een pan of schaal. Bak ook alvast de rauwe ham uit zodat deze knapperig word. Voeg wat bakboter en whisky toe tijdens het fruiten van de uien.

Maak de hamburgers door ze direct te grillen en leg ze hierna indirect weg zodat ze kunnen nagaren.

Rooster op het eind ook beide binnenkanten van de hamburgerbroodjes.

Maak nu de hamburger. Smeer op de onderkant de vijgenmayonaise met daarop wat ui. Doe hierop de hamburger, rauwe ham en nog wat saus.

Geef een reactie