Origineel gemaakt van een deel van de brisket. Maar nu de el cheapo variant. 

Ingrediënten:
– frikandellen
– 2 eetlepels bruine suiker
– 3-4 eetlepels bbq saus
– 2 eetlepels roomboter
– 1 eetlepel worcestershiresaus
– mosterd
– bbq rub
– rookhout

Bereidingstijd: 1,5 uur

Laat de frikandellen ontdooien. Smeer ze vervolgens in met een dun laagje mosterd.

Vervolgens zet je de frikandellen goed in de BBQ rub.

Steek de BBQ aan en mik op een temperatuur van 125 graden.

Leg de frikandellen indirect op de BBQ en voeg wat (appel) rookhout toe aan het vuur. Laat de frikandellen 30 minuten opwarmen en roken. Neem een aluminiumbak of schaal en doe hier de rest van de ingrediënten in.

Haal na 30 minuten de frikandellen van de BBQ en snijd de frikandellen in vieren en doe deze in de schaal. Schep alles goed rond zodat overal saus rondom zit.

Breng de temperatuur van de BBQ naar 175 graden. Zet hierna de schaal indirect op de BBQ voor nog eens 30 minuten. Roer af en toe de frikandellen rond.

 

Geef een reactie