Ingrediënten:
– 1 kg aardappels
– 200 gram Emmentaler kaas geraspt
– peper
– zout
– 100 gram boter
– 100-200 ml melk
– 0,5 theelepel nootmuskaat
– 1 eetlepel tijm
– 1 beker crème fresh

Bereidingstijd: 1,5-2 uur

Schil de aardappels en kook deze totdat deze zacht zijn. Maak in de tussentijd de saus. Neem een steelpan en smelt daarin de boter. Voeg vervolgens de crème fresh, peper, zout, nootmuskaat en tijm toe. Roer het tot een geheel.

Neem de aardappels en giet deze af. Stamp ze vervolgens en voeg de saus toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens 150 gram van de kaas toe. Word het geheel te dik voeg dan een gedeelte van de melk toe tot de gewenste dikte. Voeg alles in een ovenschaal en doe de laatste 50 gram kaas er bovenop.

Zet de schaal weg in een voorverwarmde BBQ of Oven op 150-200 graden en laat het geheel goudbruin worden.

Geef een reactie