Ingrediënten:

  • Pulled Pork Left-overs (400 gram)
  • 250 gram bapao meel
  • 4 gram instant gist
  •  flinke snuf zout
  •  0,5 eetlepel suiker
  • 0,5 eetlepel zonnebloemolie
  • 150 gram lauwwarm water


Bereidingstijd: 2 uur

Doe alle ingrediënten (op het vlees na) in een mengkom en kneed dit tenminste 10 minuten tot je een plakkerig deeg hebt. Zet het deeg vervolgens een uur weg in een afgedekte/ingevette kom. Verdeel het deeg na dit uur een kleine balletjes van 60 gram. Druk de ballatjes plat en vul deze met vlees. Maar het balletje weer dicht en herhaal dit totdat alles op is.

Leg de balletjes op een bakplaat en dek deze af met huishoudfolie. Laat de balletjes nog 45 minuten rijzen.

Breng een pan water aan de kook met daarin 3-4 cm water. Maak kleine rondjes bakpapier voor onder de broodjes. Doe het stoommandje erop en leg hierin circa 3 broodjes. Laat voldoende ruimte tussen de broodjes, deze zetten nog wat uit tijdens het stomen.

Stoom de broodjes circa 15 minuten.

Geef een reactie