Ingrediënten: 
– 500 gram bloem
– 1 ei
– 10 gram gist
– 250ml lauw water
– 22 gram suiker
– 7 gram zout
– olijfolie
– sesamzaadjes
– 30 gram boter

Bereidingstijd: 2,5 uur

Neem een maatbeker en doe hierin het lauwe water met de gist en zet dit voor 5 minuten weg.

Neem een mengkom en doe hierin de bloem, zout, ei, suiker, en zout. Ben dit met een paar slagen door elkaar en voeg vervolgens het water doe. Meng het geheel 10 minuten.

Bak een kom en smeer deze in met olijfolie. Doe hierin het deeg en meng nog een minuutje door elkaar.

Zet de kom afgedekt weg op een warme plek voor tenminste een uur.

Maak porties van 100 gram en doe deze in een ingevette bakvorm. Smeer de bovenkant in met de boter en besprenkel deze met sesamzaadjes. Zet voor nog een 15 minuten weg.

Verwarm in de tussentijd de oven op 200 graden. Bak de broodjes af in 15-20 minuten totdat de broodjes bruin zijn.

Laat de broodjes eerst afkoelen in de bakvorm alvorens ze eruit te halen.

Geef een reactie