Ingrediënten:
– 1300 gram procureur
– 2 grote uien
– 4 teentjes knoflook
– 1 eetlepel (whisky) azijn
– 4 cm gember
– 2 volle theelepels sambal oelek
– 200 ml ketjap manis
– 150 ml water
– 2 theelepels kruidnagel
– 1 steranijs
– 2 theelepels Chinese 5 kruidenpoeder
– 1 eetlepel suiker
– 1,5 groentebouillon blokje (verkruimeld)
– peper
– zout

Bereidingstijd: 8,5 uur

Snipper de ui en knoflook en fruit deze kort in een pan.

Voeg ook het vlees in blokken toe, maak deze op smaak met de peper en zoet, en bak deze rondom bruin. Voeg met het vlees ook de Chinese 5 kruidenpoeder en de suiker toe.

Schep het vlees in de Slowcooker en voeg de rest va-n de ingrediënten toe. Eventueel kun je vanaf deze stap het ook in de Dutch oven doen. Hou dan een temperatuur aan van zo’n 80-90 graden. Zet deze weg voor 8 uur op low. 

Schep het geheel regelmatig rond. Controleer na 4 uur de hoeveelheid vocht. Als je een teveel aan vocht hebt zet je het deksel schuin zodat de saus wat indikt.

Haal na 8 uur het vlees eruit met een zeef en trek deze uit elkaar.

Doe het vlees vervolgens terug in de saus en laat nog even een kwartiertje staan.

Serveer met pita broodjes.

Geef een reactie